Op zondag 6 september 2015 stond de triatlon Keulen (CTW Cologne http://www.koelntriathlon.de ) op mijn programma. Een uurtje rijden vanaf Maastricht wordt deze jaarlijks begin september met de verschillende triatlon afstanden afgewerkt. Goed georganiseerd en altijd leuk om te doen. Ik had met inschrijven gewacht tot na de halve triatlon van Stein aangezien ik toen niet zeker wist of ik die zou kunnen uitlopen. De kosten die ik voor de late inschrijving moest betalen waren zodanig hoog dat ik niet anders kon dan meedoen, ook al was mijn training er na de zomervakantie behoorlijk bij ingeschoten.

Dit jaar deed ik voor de eerste keer de halve triathlon in Keulen. Marian was zoals gewoonlijk ook van de partij om mij mentaal en fysiek bij te staan. Ze zorgt er dan voor dat ik niets vergeet en dat ik al mijn spullen bij elkaar heb, en de logistiek van de wedstrijd in mijn hoofd heb. De avond en ochtend voor de wedstrijd ben ik meestal niet echt aanspreekbaar, en ik (en Marian waarschijnlijk ook) ben dan ook blij als het startschot klinkt. Het toilet wordt veelvuldig gefrequenteerd en natuurlijk ontbreekt ook het banaantje een half uur voor de start niet…rituelen.

Het weer zat mee; behalve een redelijk lage temperatuur van 15 graden en een zuchtje wind was het droog, en dat zou het ook de rest van de dag zo blijven. Er deden zo’n 1100 deelnemers mee aan de halve, in het spoor van de andere triathleten die ‘s ochtends al waren gestart met de hele. Op zaterdag waren de Sprint en de Olympische afstand afgewerkt. Taco zou aan de Olympische afstand hebben meegedaan, zodat er tenminste twee leden van TCM waren vertegenwoordigt, ware het niet dat hij op weg er naartoe autopech kreeg in de tippelzone vlak bij het parcours. Dat appte hij althans…

De start werd, gezien het grote aantal deelnemers in drie groepen gedaan; vanwege het relatief koude weer spotte ik maar één zwemmer zonder wetsuit…die was waarschijnlijk verdwaald. Het zwemmen is op de regattabaan van de Fuhlinger See; een lange kaarsrechte roeibaan onderverdeeld met lijnen in verschillende banen zodat je ook tijdens het zwemmen een rechte koers blijft zwemmen. De eerste wissel verliep soepeltjes, en ik neem daarvoor altijd ruim de tijd, zeer tot Marian’s ongenoegen ;-). Op de fiets ging het vanaf de Fuhlinger See naar de binnenstad tot aan de Rijn waar het eerste rondje werd gedraaid en terug naar het startpunt. Ik ben van mening dat rijden zonder triathlonstuur een knappere (lees ‘zwaardere’ ) prestatie is, ook al kost je dat meer tijd. Het fietscircuit bestond voor het merendeel uit mooie rechte wegen, die allemaal goed werden afgezet bij de kruisingen door verkeersregelaars. De jury reed volgens mij met een of twee motoren, desalniettemin werd er nauwelijks gestayerd. Het stuk door de stad voerde door diverse tunnels en over de Rijnbrug wat enige afwisseling bezorgde. Mijn beperkte voorbereiding, niet iedereen heet tenslotte Tom Dumoulin, leverde me tegen het einde enige kramp in de bovenbenen op zodat ik het tempo iets moest laten dalen. Daarnaast is het voortdurend drinken van sportdrank en het gebruik van gelletjes ook een kunst op zich. Het dalende tempo zette zich voort na de tweede wissel waar we langs de Rijnoevers en over de Rijnbruggen in het centrum liepen om de laatste 21 km. af te leggen. Deze tweede wissel bevond zich in de stad, zodat de loopspullen voorafgaande aan de start afgeleverd moesten worden, en je er maar op moest vertrouwen dat je niet de verkeerde maat schoenen, of erger, geen schoenen tot je beschikking kreeg. Een mooi parcours met veel verzorgingsposten en enthousiaste aanmoedigingen. Behalve de halve triatleten liepen hier ook de ‘ hele’ triatleten hun 42 km. Norbert had me terecht gewaarschuwd voor de trappen die opgelopen moesten worden om op de brug te komen. Ik kreeg met een toenemende regelmaat kramp in mijn bovenbenen en moest zodoende af en toe langzaam lopen om niet helemaal tot stilstand te komen. Had ik langzamer gefietst dan….of had ik beter getraind, dan…? Dat maakte nu niets meer uit, ik wist wel dat ik alles zou uitlopen. Marian stond langs het parcours en moedigde mij, net zoals veel andere toeschouwers veelvuldig aan. Je moet het maar leuk vinden…6 uur langs de kant staan in weer en wind. Over prestaties gesproken! De finish na 6 uur gaf dan ook uiteindelijk een grote voldoening, en ik voelde me weer helemaal het mannetje! Over het vervoer terug was ok nagedacht; met de gratis shuttlebus werden atleten, support crew en fietsen weer terug vervoerd naar de Fuhlinger See.

 

Lees 3870 keer

Trainingen

 


Wanneer:

Dinsdag van 20:45 tot 22.00 (onder begeleiding van trainer)
Woensdag van 18.00 tot 19.00 (TCM Jeugd)
Donderdag van 21.15 tot 22:15 (onder begeleiding van trainer)
Zondag van 09.00 tot 10:30 (schema zwemmen)
Zondag van 10:00 tot 11:00 (schema zwemmen)
Zondag van 10.00 tot 11:00 (TCM Jeugd) zondag

Waar:
Zwembad Geusselt 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:
Zomertijd: Woensdag van 18:30 tot ~20:30 uur en Zaterdag van 08:00 tot ~11:30
Wintertijd: Zondag van 10.00 tot ~12.30 (ATB)
Waar:
Vertrek: Zwembad Geusselt
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:

Dinsdag van 19:00 tot 20:15 uur
Donderdag van 18:30 tot 20:30 uurWaar: 
Dinsdag:  Zwembad Geusselt