Zaterdag 15 augustus stond Ironman Kalmar Zweden op de planning.

Ruim een week van te voren met de familie vertrokken naar Zweden om natuurlijk goed te kunnen herstellen van de Ironman Maastricht. Gelukkig een grote auto gehuurd want wat is zo’n fietskoffer toch erg groot. Met een beetje puzzelen en de achterbank gedeeltelijk plat kregen we het koffer en de andere koffers in de auto. Ik was blij dat ik toch voor de VW Passant station had gekozen i.p.v. de golf variant. Op de donderdag voor de wedstrijd reden we naar Kalmar toe naar ons hotel en gingen we inchecken voor de IM. Wat een verschil met IM Maastricht. Hier was een aparte tent voor de inschrijving, wat natuurlijk ook niet gek is met 2700 deelnemers. Ook de expo was een heel stuk groter. Toch weer niet de verleiding kunnen weerstaan om wat te moeten kopen…..

’s avonds naar de racebriefing waar ik had afgesproken met Eva Kovacs, een oud clubgenoot van TCM en die haar 25 IM ging doen in Kalmar. Tijdens het diner wat volgde naar de briefing kwamen we er achter dat de laatste wedstrijd die we samen hadden gedaan ruim 13 jaar geleden was…

Ik moet wel zeggen dat het eten in Maastricht lekkerder was, en warm. Nu was het een koude maaltijd van pasta met kip en groente. Wel lekker maar warm is toch lekkerder.

Op vrijdag de fiets en tassen ingeleverd en een deel van het parcours van het fietsen op het eiland Öland verkend met de auto want fietsen mag niet over de brug.

De rest van de dag lekker gerust op het strand…

 

Op zaterdagmorgen om 4:30 opgestaan voor een ontbijtje in het hotel. Spek met ei maar overgeslagen, een paar broodjes met chocopasta naar binnen gewerkt. Effe naar het parc fermé on de fiets en de tassen te controleren. Bandjes laten op pompen, ja werd gedaan hoefde ik niet zelf te doen… terug naar het hotel nog effe een half uurtje op het bed kunnen liggen en nog effe gebruik kunnen maken van het toilet en toen het wetsuit aangetrokken en naar de start gegaan. Dit was maar 500 meter lopen vanuit het hotel!

Het weer was goed droog en al een wat zon maar wel veel wind…

De start was ook weer een ‘rolling start’ zoals in Maastricht. De eerste meters in de haven gingen heel goed, maar toen je uit de haven was kwamen de eerste golven. Dit viel echt tegen. Je werd echt een stuk omhoog getild en weer omlaag gegooid, ook goed opletten met je ademhaling. Door de hoge golfslag was het ook moeilijker om de boeien te zien waar je naar toe moest zwemmen. Je kon niet echt een lekker tempo zwemmen maar was eigenlijk bezig met steeds korte stukjes zwemmen.

   
     
   

Toen ik uit het water kwam stonden er nog heel veel fietsen in het parc fermé. Na afloop bleek dat een heleboel atleten uit het water waren gehaald of de zwem cutoff niet gehaald hadden.

Het eerste stuk van het fietsen was richting de brug naar Öland. Dit was tevens het hoogste punt van het fietsen. De brug is ongeveer 6 km lang en het was schitteren om daarover heen te fietsen. Wel viel het tegen flink wind tegen en zelfs omlaag moesten we flink trappen om toch 25 km/u te halen. Op het eiland zelf kwam op het eerste stuk de wind van achter en daarna weer van opzij. Eigenlijk kwam de wind van alle kanten behalve de juiste. Na ongeveer 110 km nu gelukkig wind mee over de brug. Nu haalde ik 63 km/u omlaag, heerlijk. Daarna een rondje op de rotonde voor het laatste rondje van 60 km. Leuk was dat deze grote rotonde vlakbij het parc fermé lag en dus was er veel publiek en zo zag ik ook nog effe mijn support crew. De laatste 60 km kon je wel vergelijken met het fietsen in Limburg, redelijk wat op en af maar geen echte klimmetjes, maar wel nog steeds veel wind.

 
   

Na ongeveer 6 uur fietsen kon ik mij gaan klaar maken voor het lopen. Effe rustig gewisseld en geprobeerd mijn blaar op de voet goed af te tapen. Helaas bleef de tape niet goed zitten dus uiteindelijk maar gaan lopen zonder tape. De eerste kilometers van het rondje (14 km) gingen dwars door het centrum, met een mooie passage de gracht door de oude stadspoort. Tevens kwam je ook al door de finish arena waar je rechts langs de start voor je volgende ronde mocht gaan. Echt te gek om nu al drie keer erdoor te lopen voordat je mocht finishen. Ook de rest van het rondje was mooi. Veel mensen langs het parcours die je stonden aan te moedigen.

        

Tweede rondje ging zwaarder toch wel een beetje last van mijn voet. Derde ronde ging weer wat beter, wetende dat de finish steeds dichterbij kwam. Natuurlijk hielp ook de vele Heja Heja, en Underbar (wat betekend ziet er goed uit) ook erg mee. De laatste twee kilometer door het centrum waren echt fantastisch. Overal heel veel mensen die jouw naam schreeuwde. Het laatste rechte stuk voor de finish ging dwars door de winkelstraat waar in het midden een pad tussen de dranghekken was gemaakt. Echt te gek! Zo werd een lange finishlaan.

   

Blij en tevreden met mijn eindtijd van 13:43:59.

Deze wedstrijd ga ik zeker nog een keer doen in de komende jaren. Fantastische wedstrijd in een mooie omgeving en geweldige support van de toeschouwers.

   
  
Lees 3693 keer

Trainingen

 


Wanneer:

Dinsdag van 20:45 tot 22.00 (onder begeleiding van trainer)
Woensdag van 18.00 tot 19.00 (TCM Jeugd)
Donderdag van 21.15 tot 22:15 (onder begeleiding van trainer)
Zondag van 09.00 tot 10:30 (schema zwemmen)
Zondag van 10:00 tot 11:00 (schema zwemmen)
Zondag van 10.00 tot 11:00 (TCM Jeugd) zondag

Waar:
Zwembad Geusselt 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:
Zomertijd: Woensdag van 18:30 tot ~20:30 uur en Zaterdag van 08:00 tot ~11:30
Wintertijd: Zondag van 10.00 tot ~12.30 (ATB)
Waar:
Vertrek: Zwembad Geusselt
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:

Dinsdag van 19:00 tot 20:15 uur
Donderdag van 18:30 tot 20:30 uurWaar: 
Dinsdag:  Zwembad Geusselt