Kira & Sonja….op naar Ironman Miami 70.3

We stelden onszelf de vraag: “Hoe sluit je je eerste triathlon seizoen op een unieke wijze af?” Het antwoord daarop hadden we snel gevonden: meedoen aan de halve Ironman in Miami… hoe gaaf is dat?!

Donderdagavond 20 oktober kwamen we aan op het vliegveld van Miami. Eindelijk we zijn er! Nu nog een taxi om bij ons appartement te komen, geen gemakkelijke klus, want vind maar een taxi waar twee koffers, twee fietskoffers en twee dikke tassen handbagage inpassen… In de supershuttle werden we naar ons appartement tegenover Bayfront Park gebracht. Ons appartement lag slechts 200 meter van de start en finish, dus vanaf het balkon konden we de opbouw prima in de gaten houden.

Vrijdagochtend naar de Expo om ons startnummer op te halen en om alvast een beetje sfeer te proeven. De spanning stijgt en het enthousiasme nog meer. ’s Middags naar Miami Beach om daar nog even het water in te duiken. Gezien de watertemperatuur was er een wetsuit verbod tijdens de race, dus even de watertemperatuur checken en wennen aan het zoute water.

Zaterdagochtend stond er nog een korte fietstraining en een korte looptraining op het programma. Daar gaan we dan, rechtshouden op de driebaansweg zonder fietspad. Auto’s suizen langs je heen, dus snel afgebogen richting Southbeach, wat een uitzicht ineens en wat fantastisch om op je eigen fiets in zo’n omgeving rond te fietsen! Vervolgens een loopje door Miami Downtown, uniek en vooral veel zwaaien naar andere triatleten die net als ons het laatste stukje looptraining voldeden.

Zaterdagmiddag onze fietsen inchecken! Daar staat ie dan tussen 3100 andere fietsen, even de paaltjes tellen zodat ie makkelijker te vinden is tijdens de wissel.

Wat een fietsen bij elkaar en wat een aantal mooie juweeltjes staan hiertussen. Maar goed, trappen moeten we nog altijd zelf is het motto.

Zondagochtend om 04.00u gaat de wekker, even een ontbijtje naar binnen werken, zo goed en zo kwaad als dat ging. Vervolgens spullen bij elkaar rapen en op naar de wisselzone. Om 07.00u is de start. Het zou vandaag tussen de 30-35 graden zijn en de zon zou volop schijnen. Ideaal race weer werd gezegd, maar eerlijk gezegd zijn we die warmte niet gewend. Daar staan we dan, op age-group gesorteerd, elke 4 minuten het water in. De spanning stijgt, laat maar komen die race!!

Het zwemmen was fantastisch in Biscayne Bay, telkens bij het ademhalen kon je een glimp opvangen van de skyline van Miami….waanzinnig. Gelukkig geen vuurkwallen tegen gekomen waarvoor we meermaals gewaarschuwd waren. Het zwemmen ging lekker, maar langzamer dan verwacht. Achteraf bleek het zwemparcours dan ook wat langer dan 1,9km, dus dat was enigszins verklaarbaar.

Snel het water uit en op naar de wisselzone, best een behoorlijk stuk rennen, onderweg voorzien van zoet water. Heerlijk even je mond spoelen om die zoute smaak weg te krijgen!

Na een redelijke wissel onderweg op de fiets. Eerst een stukje door Miami Downtown om vervolgens 30 km highway te koersen met wind tegen, vals plat bergop. Dit kan toch niet waar zijn? Waarom deden we dit? Totdat na 45 km de ‘turn’ gemaakt werd… de wind in de rug, fenomenaal uitzicht over Miami en vals plat omlaag. Dat was cruisen! Met een heerlijke snelheid, genietend van de omgeving, op naar de wisselzone.

Terug in de wisselzone, snel die loopschoenen aan en starten aan het laatste gedeelte van de race. Enthousiaste vrijwilligers stonden bij het uitlopen klaar met de zonnebrand crème, kon je je nog even laten insmeren. Zeker niet onnodig bij die brandende zon. Het loopparcours ging langs Bayfront Park richting Southbeach en weer terug, twee rondjes van 10 km met in elk rondje twee pittige bruggen te bedwingen. Geen makkelijk loopparcours en zeker met die warmte was het tussendoor wel even op de tanden bijten.  

Maar als dan die laatste paar 100 meter in zicht komen, je over die rode loper over de finishlijn heen rent….een gevoel van trots, apetrots. Wat een overwinning en wanneer doen we de volgende?

miami 1

miami 2

miami 3

miami 4

miami 5

Lees 3031 keer

Trainingen

 


Wanneer:

Dinsdag van 20:45 tot 22.00 (onder begeleiding van trainer)
Woensdag van 18.00 tot 19.00 (TCM Jeugd)
Donderdag van 21.15 tot 22:15 (onder begeleiding van trainer)
Zondag van 09.00 tot 10:30 (schema zwemmen)
Zondag van 10:00 tot 11:00 (schema zwemmen)
Zondag van 10.00 tot 11:00 (TCM Jeugd) zondag

Waar:
Zwembad Geusselt 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:
Zomertijd: Woensdag van 18:30 tot ~20:30 uur en Zaterdag van 08:00 tot ~11:30
Wintertijd: Zondag van 10.00 tot ~12.30 (ATB)
Waar:
Vertrek: Zwembad Geusselt
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:

Dinsdag van 19:00 tot 20:15 uur
Donderdag van 18:30 tot 20:30 uurWaar: 
Dinsdag:  Zwembad Geusselt