Gerardmer XL, last race off the season!

Na Ironman Maastricht nog een keer racen. En wat voor een….

De lange afstand in Gerardmer, dat is dan maar een halve, en daar was ik na afloop ook best gelukkig om!

Zelf hadden we met het gezin de vakantie hier op afgestemd eerst twee weken genieten in het zuiden van Frankrijk en dan de laatste week vakantie in Gerardmer afsluiten.

De zaterdag voor de wedstrijd arriveerden we op de camping en na hier lekker geïnstalleerd te zijn op zondag alleen al eens het fiets en loop parcours verkend, eerste rit het OD-parcours gefietst en wat was dit steil en lang, toch iets anders als in Limburg.

Het loopparcours langs het meer glooiend en met fijne ondergrond.

In Gerardmer werden de eerste voorbereidingen ook al gemaakt en langzaam werd ook wel duidelijk dat er niets aan gelogen was door Wouter, Florian en Melissa, dit was een top georganiseerde triathlon.

Op maandag samen met Norbert en Patrick het fietsrondje voor de XL goed verkend en echt genoten van de omgeving. De klimmen waren super met geweldigen uitzichten, fijne overzichtelijke afdalingen en de stukken langs de meren bijna schilderachtig, Bob Ross zal zijn inspiratie wel haast uit die omgeving gekregen hebben.

Woensdag nog een keer maar nu twee maal het rondje, dat was pittig maar met de support die nu onderweg op de weg is gekalkt moet het voor iedereen zaterdag wel dragelijk gaan worden…

Donderdagmiddag was het eindelijk zover. We konden ons gaan registreren zodat we de startnummers, badmuts etc hadden en de voor-pret/zenuwen al wat aangewakkerd konden worden, nog twee nachtjes!!

Maar eerst met bijna de hele crew (Florian en Melissa arriveerden pas vrijdag) een BBQ waarbij de speculaties over de aankomende race steeds maar weer werden bijgesteld en het vooruitzicht op een mooie wedstrijd onder een goed glas besproken werd.

 

Vrijdag op de camping de fiets prepareren en controleren, dropbags in orde maken en een beetje zenuwachtig blijven controleren of ik dan echt niks ben vergeten. Rond de middag relaxed naar de wisselzone en de fiets inchecken, dropbags op zijn plaats en een rondje door het parc fermee.

En passant ook nog met de voormalig wereldkampioen Frederik van Lierde op de foto.

Nu bleef de fiets achter en dan beginnen de zenuwen toch steeds sterker te worden.

gm 1                       

Zaterdagmorgen het vaste ontbijtritueel voor de wedstrijd en redelijk gespannen naar het parc fermee, banden nog een keer oppompen, controleren en de dropbags checken. Alle looproutes nog een keer lopen dat alles goed in de kop zit.

Vlak bij de start toch uiteindelijk de wetsuits aan, vaseline en babyolie smeren en een paar laatste groepsfoto’s.

gm 2

 

De massastart (1650 deelnemers in een keer) vanaf het strand daar zie ik wel tegen op.

Vlak voor de start worden we nog flink opgezweept met wat muziek en het aftellen naar het startschot maakt het af.

Na het startschot jezelf in een wasmachine storten is niet iets waar ik echt naar uit kijk maar wat gaaf was dit..

gm 3

Tot de eerste boei is het redelijk vechten voor je plaats maar na de boei wordt het wat rustiger en begint het op zwemmen te lijken. Het zwemmen ging redelijk en als ik de kant nader zie ik mijn support al staan. Dit is fijn na zo’n battle.

gm 4 gm 5

Snel door de wissel en op de fiets. Op de eerste klim kom ik gelijk lekker in mijn ritme hier heeft het iets weg van een toeretappe veel mensen langs de kant waardoor er een relatief smalle strook overblijft waar je kunt fietsen. Top support van de mensen en de ontelbare malen “courage” die geroepen worden duwen je bijna naar boven.

gm 6

 

Alles loopt lekker tot aan de derde klim, in de bocht moet ik iets uitwijken en hierdoor schamp ik nog net met het achterwiel de stoeprand, in eerste instantie lijkt niks aan de hand maar 500 meter verder loopt toch echt mijn achterband leeg.

Snel de band wisselen maar ik heb vervolgens wel moeite weer het juiste ritme te vinden.

De laatste ronde fietsen iets gas terug om het lopen sterk te eindigen. Na een goede wissel vlot van start met lopen. Op het loop parcours waren enkele bruggetjes gemaakt zodat het publiek niet op het loopparcours kwam, maar wat waren die steil en iedere ronde leken ze wel steeds steiler te worden. Het stuk over vlonders over het meer maakte het loopparcours wel echt een bijzondere ervaring.

gm 7

 

De eerste ronde gaat redelijk vlot maar de 2e keer over de houten bruggetjes begin ik duidelijk de bovenbenen te voelen. De tweede ronde gaat het tempo iets terug door de warmte, langs het parcours heeft mijn eigen supportcrew een heerlijk plekje onder de bomen gevonden lekker loom aan het meer.

gm 8

 

In de laatste ronde met de finish in zicht wordt ik toch nog door Wouter gepasseerd en een poging om bij hem aan te haken bleef bij een poging. De benen helemaal leeg, waardoor de laatste 1,5 km erg zwaar waren. Maar uiteindelijk na 6.20 uur mocht ik de laatste meters door het stadion naar de finish lopen.

gm 9

gm 10

 

Wat een dag. De naam Triathlon XL deed zichzelf helemaal eer aan. Het biertje na de finish smaakte dan ook super.

Deze ervaring wordt nog lang gekoesterd, graag start ik hier nog eens.

De organisatie, het parcours en de ambiance alles was top..

Nu lekker rusten en herstellen van het afgelopen seizoen.

Daarna gaan we weer beginnen met trainen voor het seizoen van volgend jaar.

De volgende “internationale” wedstrijd is al gepland Challenge Roth 2017 in Duitsland!

Raymond

Lees 2996 keer

Trainingen

 


Wanneer:

Dinsdag van 20:45 tot 22.00 (onder begeleiding van trainer)
Woensdag van 18.00 tot 19.00 (TCM Jeugd)
Donderdag van 21.15 tot 22:15 (onder begeleiding van trainer)
Zondag van 09.00 tot 10:30 (schema zwemmen)
Zondag van 10:00 tot 11:00 (schema zwemmen)
Zondag van 10.00 tot 11:00 (TCM Jeugd) zondag

Waar:
Zwembad Geusselt 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:
Zomertijd: Woensdag van 18:30 tot ~20:30 uur en Zaterdag van 08:00 tot ~11:30
Wintertijd: Zondag van 10.00 tot ~12.30 (ATB)
Waar:
Vertrek: Zwembad Geusselt
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:

Dinsdag van 19:00 tot 20:15 uur
Donderdag van 18:30 tot 20:30 uurWaar: 
Dinsdag:  Zwembad Geusselt