Ironman France Nice

Zondag 5 juni stond voor mij IM Nice op mijn wedstrijdkalender. Ik was al sinds donderdagmiddag in Nice om op mijn gemak te voorbereiden op de wedstrijd. Direct maar ook mijn startnummers gehaald. Op vrijdag lekker uitgeslapen en een ’s morgens een lekker frans stokbroodje en croissantje gehaald voor ontbijt. ’s Middags de rest van het gezin afgehaald van het vliegveld, ik was zelf met de auto gegaan.

Op vrijdagavond was er het atleten briefing met buffet.

Op zaterdag ’s morgens lekker uitrusten op het strand en ’s middags mijn tassen en fiets inleveren.

Helaas speelde het weer niet mee, het was flink aan het regenen en ook voor zondag werd er regen en onweer voorspeld. Dus toch maar effe de kleding omgegooid. Zo besloot ik ervoor om te fietsen in mijn fietskleding zodat ik een jasje kon meenemen, mocht het gaan regenen dan kan het in bergen flink wat kouder worden…

In het erg grote parc ferme viel me nu pas op hoeveel deelnemers er waren.

IM nice1 

IM nice2                    

Op zondag morgen vroeg opstaan en wat proberen te eten. Effe naar de fiets om de banden op te pompen en de bidons te plaatsen. Dan een plekje zoeken in de start wave voor het zwemmen.

Ik besloot net achter de groep van 1:16 te gaan staan. Het zwemmen bestond uit 2 ronden, een van 2400 m en een van 1400m, zonder uit het water te komen. Het zwemmen ging erg lekker en ik kwam na 1:12:09 uit het water.

IM nice3

Omkleden moest gebeuren in kleine tentjes die in het parc ferme stonden, dit was wat minder.. Het blijft trouwens lastig om nat je kleding aan te trekken..

Op de fiets ging het eerste stuk over de boulevard waar je vanwege de drukte het ligstuur nog niet mocht gebruiken. Helaas ’s morgens mijn horloge vergeten dus was het een beetje gokken of ik niet te hard fietste en wanneer ik mijn voeding moest nemen. Na ongeveer 20 kilometer kregen we de eerste klim, deze was direct zo steil dat het terug schakelen was naar het kleinste tandje en naar boven harken…Even vreesde ik voor de rest van het parcours. Maar gelukkig was dit het enige steile stuk in de route. De andere waren lange en mindere steile klimmen, met de Col de l’Ecre als langste klim van meer dan 20 kilometer. Gelukkig bleef het weer goed, geen regen en onweer dus was het echt genieten van het parcours. Mooie klimmen en schitterend uitzicht en ook leuke stukjes door kleine dorpjes…

IM nice4

IM nice5

IM nice6

 

Het lopen bestond uit 4 rondjes over de boulevard heen en weer. Op zich geen spannend parcours maar je liep wel constant tussen ander lopers en kreeg zelfs ook nog iets mee van de kop van de wedstrijd… Het lopen ging bij mij helaas niet zoals verwacht maar toch was ik zeer tevreden met mijn eindtijd van 13:13:58. Toch weer een half uurtje sneller dan in Kalmar!

Een hele mooie wedstrijd in een prachtige omgeving. Vooral een heel mooi en uitdagend fietsparcours! Zeker de moeite waard om een keer te doen!

Norbert.

IM nice7    

IM nice9

IM nice8

 

Lees 3516 keer

Trainingen

 


Wanneer:

Dinsdag van 20:45 tot 22.00 (onder begeleiding van trainer)
Woensdag van 18.00 tot 19.00 (TCM Jeugd)
Donderdag van 21.15 tot 22:15 (onder begeleiding van trainer)
Zondag van 09.00 tot 10:30 (schema zwemmen)
Zondag van 10:00 tot 11:00 (schema zwemmen)
Zondag van 10.00 tot 11:00 (TCM Jeugd) zondag

Waar:
Zwembad Geusselt 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:
Zomertijd: Woensdag van 18:30 tot ~20:30 uur en Zaterdag van 08:00 tot ~11:30
Wintertijd: Zondag van 10.00 tot ~12.30 (ATB)
Waar:
Vertrek: Zwembad Geusselt
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:

Dinsdag van 19:00 tot 20:15 uur
Donderdag van 18:30 tot 20:30 uurWaar: 
Dinsdag:  Zwembad Geusselt