Woensdag 21 juli vond de FM zwemloop plaats. Voor de eerste keer in de TCM historie evenveel Jeugd leden aan de start dan gewone leden.

Daarnaast behaalde ook vele jeugd leden podium plekken. Daphne werd 's middags op de scholen editie 1ste in haar categorie en Tessa werd derde in haar categorie.

's Avonds werd het podium behaald door Floris en Nicolai die beide derde werden in hun wedstrijd. Nicolai werd zelfs derde vlak achter Johan. Kyra haalde de 1ste plek in haar categorie.

Top prestaties van alle Jeugd leden die ondanks de warmte toch een geweldige prestatie neerzetten! Overige jeugdleden aan de start waren Bente en Malcolm tegen over Mendy, Berry, Raymond en Norbert.

Zondag 14-05-2017 stonden 41 triathleten van Triathlonclub Maastricht aan de start bij de wedstrijd Bilzen 111.

Een triathlon over 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen.

Voor vele van onze club was dit hun eerste triathlon.

Afgelopen zondag het debuut van TCM in de teamcompetities. Edith, Nina en Lindeke hebben laten zien dat ze uitstekend kunnen anticiperen op een laatste teamwijziging door Guusje voortreffelijk te laten meedraaien in hun team!. Trots op de dames!!

2D TCM

De Mannen hebben elkaar ontzettend veel pijn gedaan in de race en zich hiermee naar de tweede plaats geknokt. Jeroen, Aart, Filippo en Berry veroverden zo een plaats op het podium.

De sfeer zat er goed in mede door de steun van onze supporters Jos, Raymond, Martine en Patrick.

4D TCM

Steelives Halve Triathlon Mijas

Deze triathlon stond eigenlijk niet in mijn programma voor dit jaar, maar na lang aandringen van mijn vriend, Mathon van Eijsden en woonachtig te Fuengirola in Zuid Spanje, heb ik maar besloten om mee te doen. Anderzijds ben ik vaker per jaar in dit deel van Spanje en met name het loopparcours langs het strand was voor mij zeer bekend (trainings)terrein. Mathon traint sinds een half jaar voor de Ironman van Maastricht en wil op deze manier tevens geld inzamelen voor ALS, de verschrikkelijk ziekte die helaas een zeer goede vriend van ons getroffen heeft. Aangezien ik sinds een jaar ook triathleet ben, heeft hij mij dus gevraagd om hem te vergezellen in deze zware challenge.

Daar kwam ik snel achter toen ik meteen na aankomst op woensdag 15 maart, na snel mijn fiets in elkaar gezet te hebben, ik met hem het fietsparcours ging verkennen; grof zuigend asfalt en hellingen van 10 en 12% gemiddeld met een lengte variërend van 500 tot enkele km's lengte. Maar goed ondanks de pas 5 weken effectieve trainingsarbeid, met de slopende carnaval nog tussendoor, wist ik dat dit geen eenvoudig karweitje ging worden. Maar ja, als je A zegt, moet je ook B zeggen. Uiteindelijk beschouwde ik deze wedstrijd als training in de aanloop naar de Ironman van Barcelona op 1 oktober en moest er de rest van de week ook gewoon getraind worden.

Kira & Sonja….op naar Ironman Miami 70.3

We stelden onszelf de vraag: “Hoe sluit je je eerste triathlon seizoen op een unieke wijze af?” Het antwoord daarop hadden we snel gevonden: meedoen aan de halve Ironman in Miami… hoe gaaf is dat?!

Donderdagavond 20 oktober kwamen we aan op het vliegveld van Miami. Eindelijk we zijn er! Nu nog een taxi om bij ons appartement te komen, geen gemakkelijke klus, want vind maar een taxi waar twee koffers, twee fietskoffers en twee dikke tassen handbagage inpassen… In de supershuttle werden we naar ons appartement tegenover Bayfront Park gebracht. Ons appartement lag slechts 200 meter van de start en finish, dus vanaf het balkon konden we de opbouw prima in de gaten houden.

Zondag 6 november stond mijn laatste wedstrijd, tevens ook allereerste marathon ooit, van dit lange seizoen op het programma: de Rursee marathon in de Eifel (D). Al de hele week hield ik de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten; het ging continu op en af. Dan weer wel (natte) sneeuw, dan weer niet. Een ding was wel zeker, het zou lekker koud gaan worden.

Zondagmorgen ging al om 6:45 uur de wekker want ondanks dat de start pas om 10:30 uur was voorzien, wilde ik er toch ruim op tijd zijn. Het laatste weerbericht nog even gecheckt en toch besloten om de outfit van TCM aan te trekken, weliswaar met een thermoshirt met lange mouwen eronder maar met korte broek. Voor de zekerheid wel een lange tight ingepakt. Eenmaal buiten schrok ik behoorlijk van de gure wind en besloot toch ook nog maar een windjack in te pakken.

Bij aankomst in het plaatsje Einruhr bleek dat overigens geen overbodige luxe. De auto moest ik wat verder van de starttent parkeren en de wandeling ernaartoe had ik het ijskoud. In de tent was het gelukkig aangenaam en ook al lekker druk. Nadat ik mijn startnummer had bemachtigd, besloot ik me toch warmer aan te kleden; lange broek, thermo shirtje met lange mouw en windjack eroverheen. Dan maar geen clubkleuren helaas. De (natte)sneeuw zou gelukkig uitblijven. Voor de start draaide ik nog even een paar blokjes warm.

Gerardmer XL, last race off the season!

Na Ironman Maastricht nog een keer racen. En wat voor een….

De lange afstand in Gerardmer, dat is dan maar een halve, en daar was ik na afloop ook best gelukkig om!

Zelf hadden we met het gezin de vakantie hier op afgestemd eerst twee weken genieten in het zuiden van Frankrijk en dan de laatste week vakantie in Gerardmer afsluiten.

De zaterdag voor de wedstrijd arriveerden we op de camping en na hier lekker geïnstalleerd te zijn op zondag alleen al eens het fiets en loop parcours verkend, eerste rit het OD-parcours gefietst en wat was dit steil en lang, toch iets anders als in Limburg.

Het loopparcours langs het meer glooiend en met fijne ondergrond.

Aanstande zondag is de IronMan van Maastricht. TriathlonClub Maastricht is dit jaar in zeer grote getale aanwezig tijdens deze wedstrijd.

Zo staan er 2 relais teams aan de start bestaande uit geheel TCM leden. Verder doen nog enkele leden mee bij andere relaisteams.

En er zijn dit jaar 14 individuele deelnemers aan de triathlon, waaronder zelfs een groot aantal dat hun debuut maakt op de hele triathlon.

De TCM supporters tent zal dit jaar op het vrijthof staan!

 

En op zaterdag starten natuurlijk onze TCM kids op de Iron Kids wedstrijd.

Heel veel succes allemaal!

Ironman France Nice

Zondag 5 juni stond voor mij IM Nice op mijn wedstrijdkalender. Ik was al sinds donderdagmiddag in Nice om op mijn gemak te voorbereiden op de wedstrijd. Direct maar ook mijn startnummers gehaald. Op vrijdag lekker uitgeslapen en een ’s morgens een lekker frans stokbroodje en croissantje gehaald voor ontbijt. ’s Middags de rest van het gezin afgehaald van het vliegveld, ik was zelf met de auto gegaan.

Op vrijdagavond was er het atleten briefing met buffet.

Op zaterdag ’s morgens lekker uitrusten op het strand en ’s middags mijn tassen en fiets inleveren.

Helaas speelde het weer niet mee, het was flink aan het regenen en ook voor zondag werd er regen en onweer voorspeld. Dus toch maar effe de kleding omgegooid. Zo besloot ik ervoor om te fietsen in mijn fietskleding zodat ik een jasje kon meenemen, mocht het gaan regenen dan kan het in bergen flink wat kouder worden…

Woensdag stond de zwemloop van Ferro Mosae op de agenda.

Als eerste waren de TCM kids aan de start over een korte afstand van 100 meter en 1000 meter en de lange afstand van 200 meter en 2000 meter. Erg leuk om te zien dat bijna alle jeugdleden van TCM aan de start waren verschenen. En nog leuker was dat verschillende jeugdleden op het podium stonden, Daphne 1ste, Tessa 2de , Ruben 1ste en Floris 3de.

Maar ook op de korte afstand stond TCM op het podium, Bjorn 2de en Jelle 3de.

Op de lange afstand stond geen TCM op het podium. Wel deden we toch een aantal mee. Helaas niet zo’n grote opkomst als in Bilzen, maar misschien was dit wel ook net de reden.

Volgens de organisatie zal er volgend jaar iets meer rekening gehouden met de datums van de verscheidene wedstrijden zodat er meer mensen aan de start kunnen verschijnen.

Al met al een zeer leuke trainingsavond met een heel leuke wedstrijdelement.

Uitslagen:

Daphne               8:08                                      Bjorn                    16:26

Tessa                  8:47                                      Jelle                     20:27

Yaima                  9:23                                      Raymond             29:20

Malcolm              11:48                                    Johan                   31:10

Bente                  12:50                                    Norbert                 31:31

Nicolai                 13:26                                    Dolf                      33:24    

Ruben                 14:12                                    Jeroen H              34:51

Lotte                    14:16                                    Edith                    43:38

Joelle                   16:06                                    Ab                       50:48

Jurian                   18:09

Pagina 1 van 4

Trainingen

 


Wanneer:

Dinsdag van 20:45 tot 22.00 (onder begeleiding van trainer)
Woensdag van 18.00 tot 19.00 (TCM Jeugd)
Donderdag van 21.15 tot 22:15 (onder begeleiding van trainer)
Zondag van 09.00 tot 10:30 (schema zwemmen)
Zondag van 10:00 tot 11:00 (schema zwemmen)
Zondag van 10.00 tot 11:00 (TCM Jeugd) zondag

Waar:
Zwembad Geusselt 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:
Zomertijd: Woensdag van 18:30 tot ~20:30 uur en Zaterdag van 08:00 tot ~11:30
Wintertijd: Zondag van 10.00 tot ~12.30 (ATB)
Waar:
Vertrek: Zwembad Geusselt
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Wanneer:

Dinsdag van 19:00 tot 20:15 uur
Donderdag van 18:30 tot 20:30 uurWaar: 
Dinsdag:  Zwembad Geusselt

 

Klik hier voor meer info